(ВІДЕО) Захищаючи Україну забуваєш про страх – прикордонник на псевдо Лис

НАЗАД
26 квiтня 2024 15:48

Прикордонник з позивним Лис проходить службу в бойовому підрозділі Волинського загону – комендатурі швидкого реагування. Військовослужбовець розповів один з тактичних епізодів оборони на Новопавлівському напрямку, а саме спроби прориву рубежу оборони українських прикордонників піхотою російсько-окупаційних військ.

Штурму передувала потужна артпідготовка противника з важкого озброєння. Зі слів Лиса їхню позицію намагалися стерти з лиця землі, а снаряди розривалися у лічених метрах. Вогневий наліт наші захисники витримали й виходячи з бойового досвіду готувалися зустрічати ворогів.

Прикордонники вже знали тактику противника: безпосередньо перед атакою окупанти обстріляють позиції з ручного протитанкового гранатомета та намагаються наблизитись, так було й цього разу. «Окупанти по сусідній позиції стрельнули, потім по нас і одразу почався стрілецький бій», – розповідає воїн.

Ворог спробував наблизитись до позицій використавши протипожежний рів, що приховував частину силуету нападників. Проте наші бійці виявили загарбників та нанесли їм вогневе ураження.

«Вони йшли по рову, але їх все одно вище грудей було видно. Закинули їм в рів гранати, з автомата по них стріляли. Бачимо, що вони далі лізуть. Дістали кулемет й вистріляли по них цілу стрічку і з дрона передали, що вони почали тікати. Отак у них не вийшло штурмувати нас, хоча вони й намагалися», - пригадує бій Лис.

Прикордонник каже, що як бачить ворога то забуває про страх та на адреналіні починає діяти – знищувати загарбників.

«Коли вирує адреналін, ти вже не думаєш страшно тобі чи ні. Якщо треба, значить треба. Будемо захищати Україну допоки не виборюємо Перемогу», – резюмував військовослужбовець.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси